Cropped landscape
Külföld
Hollandiában minden ötödik észak-afrikai migráns bűncselekményt követ el
2018-11-1210:03
Az észak-afrikai migránsok egyötöde köthető az elmúlt másfél évben elkövetett bűncselekményekhez.
A észak-afrikai migránsok 20 százaléka feltehetően az elmúlt másfél évben követett már el bűncselekményt - derült ki egy friss kutatásból.

A holland rendőrség által kiadott adatokból kiderült, hogy 2017-től kezdődően 3 888 illegális bevándorlónak lehet köze az előző évben történt 5076 bűncselekmények valamelyikéhez. Ezek a migránsok a Magreb térségből - azaz Marokkóból, Nyugat-Szaharából, Algériából, Tunéziából és Líbából - érkeztek. 
A 2015-ös migrációs válság óta, Hollandiába közel 80 ezer migráns érkezett, de az észak-afrikaiak bizonyultak a bűnözésre leginkább hajlamos csoportnak
- derült ki a rendőrség beszámolójából.

Míg 2015-től a bevándorlók többsége szír menekült volt, az elkövetkezendő években egyre több illegális bevándorlót regisztráltak a Magreb térségből is.

Hollandiában a bűnelkövetési statisztikák most más képet mutatnak, mint egy évvel ezelőtt, amikor grúz és albán gyanúsítottak voltak többségben.

Az új adatok rávilágítanak a menekültstátusszal rendelkezők bűnözési rátáira, melyből kiderült, hogy az észak-afrikai migránsok jóval több bűncselekményhez köthetők, mint a szír migránsok.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ