Cropped landscape
Külföld
Troll: Orbán Viktor kitessékelte Junckert Helsinkiben
2018-11-0922:00
Orbán Viktor kitessékelte Jean-Claude Junckert az Európai Unióból - hangzott el az ECHO TV Troll című műsorában, annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság elnöke nem találta a dohányzásra kijelölt helyet az Európai Néppárt helsinki kongresszusán. Junckernek a magyar kormányfő mutatta meg az utat és nyitotta ki az ajtót, amire Juncker önkéntelenül is úgy reagált: ő mindig segít. M. Dobos Marianne vendégei szerint Juncker beismerésével a legnagyobb bókot adta a miniszterelnöknek. 
Jean-Claude Juncker megint hangulatban volt az Európai Néppárt éppen az utódjelöltjéről döntő helsinki kongresszusán, amikor a VIP-társalgóban a tőle megszokott ruganyos léptekkel nekiindult megkeresni a kijáratot. A Pesti Srácok videójának tanúsága szerint végül Orbán Viktor miniszterelnök segítségével sikerült kinyitnia az ajtót. 
Az egész jelenetnek van egy szimbolikus jelentése, mégpedig, hogy Orbán Viktor kitessékelte Jean-Claude Junckert az Európai Unióból - fogalmazott Szarvas Szilveszter. A PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese szerint egy másik üzenete is van az esetnek, éspedig, 
amit Juncker szerint nem lehet lezárni, azt Orbán Viktor lezárta. Amit Juncker szerint nem lehet kinyitni, azt Orbán Viktor kinyitotta.
Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője felhívta a figyelmet arra is, hogyan reagált Juncker, miután Orbán Viktor kinyitotta neki az ajtót. Az Európai Bizottság elnöke azt mondta:  
Ő mindig segít.
Ez a nyilvános elismerés a legnagyobb bók, amelyet a kormányfő Junckertől kaphatott - jegyezte meg Boros Bánk Levente. 

A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Troll
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ