Cropped landscape
Külföld
A brüsszeli liberálisok Orbán Viktorral plakátolták ki a várost
2018-11-0612:36
Orbán Viktort ábrázoló mozgó plakátkaravánt állítottak fel Brüsszelben az európai liberálisok. Állítólag a guruló installáció Budapestre szállítását is fontolgatják - írja a 888.
A bevándorlást védelmező brüsszeli liberálisok mozgó installációkkal rakták tele Brüsszelt. A gyűlöletkampányuk célpontja természetesen a migránsok betelepítését és beengedését ellenző Magyarország és Orbán Viktor. 

A hirdetőtáblán Orbán Viktor fényképe látható, valamint a következő angol nyelvű felirat: "Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát". A mobil óriásplakát másik oldalán magyar nyelvű az üzenet: "Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!"
 
Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője levélben tájékoztatta az akcióról párttársait, amelynek kiszivárgott változata szerint megelégelték az EU alapértékei elleni magyarországi támadásokat és a közpénzből finanszírozott médiahadjáratot a párt képviselői ellen, ezért így válaszolnak a magyar kormánynak. 

Guy Verhofstadt, a liberálisok parlamenti pártcsoportjának vezetője kedden délelőtt az Európai Parlament előtti téren mutatta be az installációt, ami a párt horizontális kampányának része, amelyben a liberálisok kiállnak az európai értékek mellett – írja a BruxInfo. Verhofstadt úgy vélekedett, hogy a pénz az egyetlen dolog, amelyet a magyar kormányfő szeret az Európai Unióban, a közös értékeket azonban egyáltalán nem tartja tiszteletben. Hangsúlyozta: Orbán Viktor egy "korrupt illiberális állam" építésére használja fel az uniós adófizetők pénzét, illetve arra, hogy az EU ellen hangolja a lakosságot. Mint mondta, ideje végre reagálni, Európa ugyanis eddig tétlenül nézte, hogy "rendkívül agresszíven támadják a liberális demokráciát" Magyarországon.

A mobilis óriásplakát egész nap körözni fog Brüsszel legforgalmasabb pontjain.
Meglátjuk, mennyire lesz sikeres az akció. Vannak még ötleteink arra vonatkozóan, hogy kiket lehetne még célba venni
– közölte a BruxInfo érdeklődésére egy liberális forrás anélkül, hogy neveket említett volna.
 
Érdekes módon a liberálisok pont azt teszik, amivel támadják hazánkat. Szerintük ugyanis a kormány túl sokat költ óriásplakátokra és negatív kampányokra.
 
A sajtótájékoztatón magyarul is elmondta a propagandaszöveget Göncz Árpád momentumos unokája, Benedek Márton.

A 888.hu szerint 

Orbán Viktor európai szereplővé válását egyértelműen alátámasztja a liberálisok mostani akciója is, hiszen ők Orbán nélkül nem képesek az önálló politikacsinálásra, számukra Orbán Viktor a viszonyítási pont.
Az MTI beszámolója szerint, a brüsszeli akció a hivatalos tájékoztatás szerint nagyjából 1500 euróba került. A teherautó később Magyarországra is el fog látogatni. Sajtóhírek szerint a kampányt az Európai Néppárt szerdán kezdődő kongresszusára időzítették.

A képet a 888 egy brüsszeli olvasója készítette.

888.hu/MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ