Cropped landscape
Külföld
Hiába védi Sorost a liberális New York Times
2018-11-0519:09
Nemrég a Soros által is finanszírozott lap arról cikkezett, hogy az amerikai konzervatívok igazságtalanul rágalmazzák a magyar származású „filantrópot” azzal, hogy ő pénzeli az Egyesült Államok felé haladó migránskaravánt, és az ottani Trump-ellenes deep state-et. Pedig ezek a vádak nem olyan légből kapottak ám.
A The New York Times ezzel arra a cikkre akart reagálni, amely felhívta arra a figyelmet, hogy a Hondurasból származó migránskaraván annyira szervezett, hogy már akkor pert indítottak Donald Trump ellen, amikor még nem is léptek be az Egyesült Államokba. A liberális lap erre hosszú fejtegetésbe kezdett, melynek fő mondanivalója, hogy Sorost vádolni a migráció szervezésével, vagy az amerikai politika befolyásolásával csupán összeesküvés-elmélet. 

A Daily Caller amerikai konzervatív portál erre felidézte: 
Soros 2016-ban maga dicsekedett el azzal, hogy félmilliárd dollárt különített el a migráció támogatására.
Ismert az is, miképpen próbálja Soros évek óta befolyásolni az amerikai belpolitikát. Nemrég kiderült, hogy egy csoport tehetős adományozó 50 millió dollárt áldozott arra, hogy egy volt MI6-ügynök, egy kereskedelmi kutató-nyomozó cég, és egy szenátor volt munkatársa az oroszok amerikai elnökválasztási kampányba való állítólagos beavatkozása kapcsán folytasson nyomozásokat. A cél természetesen nem más volt, mint rábizonyítani Trumpra, hogy az orosz beavatkozásnak köszönhetően nyerte meg a választásokat 2016-ban. Nem meglepő módon a tehetős adományozók között Soros nevét is megemlítették. 
 
Ráadásul a kiszivárgott információk szerint
a milliárdos tőzsdespekuláns hálózata, 2014-ben olyan tervekkel állt elő, amelyek azt célozták, hogy 2018-ra tízmillió fővel nagyobb legyen az amerikai választók száma, amivel azt a tábort kívánták növelni, melynek körében Soros kedvenc liberális demokrata jelöltjei a legnépszerűbbek.
 Szép próbálkozás a The New York Times-tól, de ez most nem jött be - írja a Figyelő. Mellesleg, hogy a befolyásos liberális lap ennyire védi a milliárdos tőzsdespekulánst, épp az amerikai időközi választások hajrájában, szintén bizonyíték Soros befolyásolási kísérleteire. Nem szabad megfeledkeznünk ugyanis arról az apró részletről, hogy a „jószívű filantróp" ebben az évben legalább három millió dollárt pumpált a The New York Times-ba, ami ezt a jótékony adományt most látványosan igyekeszik is meghálálni.

Figyelő


A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ