Cropped landscape
Külföld
Geert Wilders: Azonnal le kell zárni a határokat az iszlám bevándorlók előtt
2018-11-0520:12
Azonnal le kell állítani a muzulmán bevándorlást – jelentette ki a holland Szabadságpárt vezetője az ECHO TV-nek. Geert Wilders exkluzív interjút adott brüsszeli tudósítónknak, Árendás Péternek. A holland politikus kiemelte: Orbán Viktor egy hős, aki megvédi az embereket és nem engedi be az illegális bevándorlókat. Hozzátette, azért támadják Magyarországot Brüsszelben, mert erős nemzetállamként a magyar emberek érdekét védi.
A holland emberek úgy érzik sokkal hazafiasabbnak kell lennünk, nemzetállamnak kell lennünk. Nem kellene több jogot adni az EU-nak, meg kellene állítani a bevándorlást olyan országokból, amelyekkel semmilyen közös vonása nincs Hollandiának. Vissza kell szereznünk a nemzeti identitást, a szuverenitást, hazafiasabbnak kell lennünk, de mindezt egyébként nemcsak Hollandiában érezni, hanem Európa-szerte mindenütt - magyarázta Geert Wilders.

Azt gondolom teljes mértékben le kell zárni a bevándorlást a muzulmán országokból - jelentette ki a holland politikus. Hozzátette: nem azt mondom, hogy az onnan jövő emberek mind rosszak, de mi nem vagyunk muzulmánok és nem is szabad azzá válnunk.
Sajnos ezt nagyon nehéz megtenni ma az Európai Unióban. A szuverén jogainkat átruháztuk az EU-ra, gyakorlatilag nem rajtunk múlik, hogy ki jön be ebbe az országba. A demokráciához nemzeti identitásra, nemzeti határokra, nemzeti kultúrára van szükség. Illetve arra, hogy a saját költségvetésünk felett megtartsuk a kontrollt - magyarázta.

Még egyszer aláhúzta: 
azonnal le kell zárni a határokat az iszlám bevándorlók előtt. 
A holland politikus Orbán Viktort hősnek nevezte, valamint hozzátette, nagyon bátornak is tartja. A magyar miniszterelnök komolyan gondolja, amit mond, megvédi az embereket. Lezárta a határokat a bevándorlás előtt. 

A pártelnök hozzátette, azért támadják Magyarországot Brüsszelben, mert erős nemzetállamként a magyar emberek érdekét védi. Kiemelte, szeretné, ha Európában több olyan vezető is lenne, mint Orbán Viktor. 

A holland párelnök reményét fejezte ki, hogy a Visegrádi országok, Ausztria és Olaszország, más államokkal kiegészülve egy olyan erős politikai tömböt alkothat a jövő évi EP-választásokra, amely ellensúlyozza a bevándorláspárti Uniót.

Hozzátette:
azt gondolom az Európai Uniónak 5-10 év múlva vége lesz. Az Európai Unió ki fog ürülni és meg fog szűnni. 
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ