Cropped landscape
Külföld
Olaszországban is a családtámogatás a fő prioritás
2018-11-0321:06
Az olasz kormány múlt héten úgy döntött, hogy a harmadik gyereküket váró olasz családokat kisebb, állami tulajdonban lévő mezőgazdasági területtel jutalmazza Dél-Olaszországban.
Az intézkedés célja kettős, hiszen Róma egyrészt a demográfiai kihívásokra kíván reagálni, másrészt viszont az érvelés szerint az állami tulajdonban lévő műveletlen, elhagyott mezőgazdasági területek használatbavétele is gazdasági hasznot hozna az ország számára. A program költségvetését legalább 20 milliárd euróra tervezik, a kezdeményezés pedig azoknál a családoknál érvényesülne, ahol a harmadik gyerek a következő három évben vagy azután születne.

A szülők így lehetőséget kapnának, hogy a lakásvásárláshoz mintegy 200 ezer euró (körülbelül 65 millió forint) kamatmentes kölcsönt vegyenek igénybe. A hitelt kizárólag olasz állampolgárok vagy olyan bevándorlók igényelhetnék, akik már legalább tíz éve az országban élnek. A római kormány a döntéssel nyilvánvalóvá tette, hogy – a magyar példát követve – nem bevándorlással akarja megoldani a demográfiai problémákat, hanem családtámogatással.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ