Cropped landscape
Külföld
Migrációs félelmek két földrészen is
2018-11-0208:54
Az Egyesült Államok és Magyarország után Ausztria is hátat fordít az ENSZ migrációs csomagjának – erről döntött az osztrák kormány, noha Bécs a világszervezet egyik európai székhelye is.
Az ENSZ-paktum – amelyet várhatóan decemberben, Marokkóban írnak alá – a biztonságos és törvényes migráció kereteit hivatott lefektetni, de egyre több ország ellenállásába ütközik.

Andrej Babis cseh kormányfő tegnap bejelentette: javasolja a koalíciónak, hogy Prága se csatlakozzon a paktumhoz. Lengyelország szintén fontolgatja a kilépést, és Dániának is vannak aggályai.

Az ENSZ-ben végbemenő folyamatok megosztják az Európai Uniót – vélekedett  Deák Dániel politológus az M1 aktuális csatornán. Mint mondta, a lavinát az Egyesült Államok indította el, most pedig arra lehet készülni, hogy kialakul egy törésvonal a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes országok között.

A Trump-adminisztráció nagyon is együttérez a magyar kormánnyal a bevándorlásügyben – mondta a Magyar Időknek James Jay Carafano, a Trump-kormányhoz közel álló, Heritage Foundation külpolitikai intézetének alelnöke.

Az amerikai elnök eközben akár további 15 ezer katonát küldene országa déli határaihoz a Közép-Amerika felől közeledő, több ezer fős mig-
ránskaravánok miatt.

Donald Trump floridai kampányútja előtt kijelentette: kormányzata fel fog készülni az amerikai határtól még mintegy egy-
havi járásra menetelő migránsok feltartóztatására.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ