Cover
Külföld
Magyarics Tamás: Kevés jogi eszköz áll Donald Trump rendelkezésére
2018-11-0219:44
Trump elnök még tőle is szokatlanul keményen reagált a közép-amerikai bevándorlókaravánra– ez arra utal, hogy megkezdődött a visszaszámlálás a négy nap múlva esedékes félidős választásokra . Magyarics Tamás amerikai-szakértő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kijelentette, hogy jogilag ugyan kevés lehetősége van Donald Trumpnak, azonban az amerikai elnöknek vannak más eszközei, amikkel megállíthatja a migránskaravánt. Hozzátette, ha ezt sikerül megállítania, akkor elmondhatja magáról, hogy még egy kampányígéretét beváltotta.
Donald Trump kijelentette: a migránskaraván tagjai nem menedékkérők és nem léphetnek az USA területére. Az amerikai elnök még tűzparancsot is emlegetett.

Velkovics Vilmos kérdésére, miszerint mennyire vehető komolyan az amerikai elnök kijelentése, Magyarics Tamás azt válaszolta:
valószínűleg a tűzparancsot nem fogják átültetni a gyakorlatba. 
A kezdethez képest eléggé megritkultak a karavánok, voltak azok, akik Mexikóba kértek menedékjogot, több százan visszafordultak Honduras fele és egyre nyilvánvalóbb lesz az, hogy az amerikaiak meg fogják őket állítani a határnál - magyarázta az Amerika-szakértő.

Magyarics Tamás ismertette, Amerikában elég sok önkéntes határvédő is van, így nemcsak a katonák látják el ezeket a feladatokat. 

Jogilag kevés lehetősége van Donald Trumpnak, azonban az amerikai elnöknek vannak más eszközei, amikkel megállíthatja a migránskaravánt.
Magyarics Tamás hozzátette, nem nagyon lehet elvonatkoztatni attól, hogy négy nap múlva félidős választások lesznek.

Egyrészt a 2016-os kampány egyik fő eleme az volt, hogy az illegális migrációt meg fogja állítani. Hogyha ez sikerül, akkor hivatkozhat arra, hogy az adócsökkentés és a gazdaság felpörgetése mellett újabb kampányígéretét teljesítette
- magyarázta.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ