Cover
Külföld
V4 – Európa jövője: A lengyel választás eredménye valós képet mutat
2018-10-3121:00
Meglepő eredményt hozott az előzetes várakozásokhoz képest a lengyel önkormányzati választások október 21-én zajlott első fordulója. A kormányon lévő Jog és Igazságosság Párt a vártnál rosszabbul, az ellenzéki pártok által létrehozott Polgári Koalíció jobban szerepelt. A részletekről és a lengyel társadalom euroszkeptikusságáról Mitrovits Miklós Lengyelország-szakértő beszélt az ECHO TV V4-Európa jövője című műsorában. 
Lényegében a legutóbbi parlamenti választások óta, sőt az azt megelőző elnökválasztás ideje óta a Jog és Igazságosság azért többségben van. Ez nem abszolút, hanem relatív többség. A szakértő elmondta, a választás eredménye nem akkora meglepetés egyébként. 

A valós képet mutatja a lengyel társadalomról
- jelentette ki. 
ECHO TV / A lengyel helyhatósági választások eredménye
Mitrovits Miklós egy nemrégiben megjelent felmérésre reflektálva azt mondta, nem hiszi el ennek eredményét. E szerint ugyanis a lengyel lakosság 30 százaléka kilépne az EU-ból. A szakértő tapasztalatai viszont ezt nem erősítik meg. Nincs olyan párt Lengyelországban, akinek ilyen programja lenne - tette hozzá.

Nyilván ha valaki euroszkeptikus a jelenlegi Európai Unióval, fenntartásai vannak vagy kritizálja, nem azt jelenti, hogy kilépne
- hangsúlyozta. 

Hozzátette: a társadalom nagy része Európa-párti. 

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - V4 - Európa jövője
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ