Cropped landscape
Külföld
Földi László: Merkel politikai karrierje véget ért
2018-10-3108:02
A kereszténydemokraták számára rendkívül rossz eredményt hozó hesseni választás után Angela Merkel lemondott a párt elnöki posztjáról, sőt azt is bejelentette, nem fog újraindulni a kancellári posztért. Földi László, biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Jó reggelt! című magazinműsorában elmondta: ha formálisan még nem is, de Merkel politikai karrierje véget ért.
Földi László kiemelte: a német társadalom és gazdasági fejlettség lényege a biztonság volt. Az Angela Merkelt megelőző kancellárok igazi érdeme az volt, hogy ezt képesek voltak Németországban megteremteni.
Pestiesen szólva egy német embernek csak megszületni volt nehéz, hiszen utána iskolák, jó munkahely és jó nyugdíj várt rá és ez majdnem mindenkire igaz volt
- fogalmazott.

Hozzátette, 2015 átalakítja ezt az egyszerű logikát. Angela Merkel a Willkommenskulturral egy elhibázott politikát folytatott. A németek azzal találkoznak, hogy a biztonság megkérdőjelezhető az országban. A nagyvárosokban no-go zóna rendszerek alakulnak ki, melyek korábban nem voltak jellemzőek és a másod- vagy harmadgenerációs, korábban normálisan élő török családok is szembe mennek a renddel és fegyelemmel.
Ez sajnos politikai értelemben Angela Merkel személyéhez köthető
- fejtette ki.

A teljes beszégetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ