Cropped landscape
Külföld
Lelőttek egy diákot egy amerikai középiskolában
2018-10-2919:36
Lelőtte egy diáktársát egy fiatal az észak-karolinai Matthews városának középiskolájában hétfőn - közölte az amerikai sajtó.
Értesülések szerint a hétfő reggeli órákban a Butler nevet viselő oktatási intézményben történteket a két diák vitája előzte meg. Egyikük fegyvert ragadott és megsebesítette társát, akit kórházba szállítottak, de életé már nem tudták megmenteni.
   
A rendőrség őrizetbe vette a lövöldözéssel gyanúsított diákot.
   
A középiskolát rövid időre lezárták.
   
A sajtó két fiatal közötti személyes viszályként számolt be a halálos végű incidensről.

Nyolc év alatt több tízezer gyerek és fiatalkorú került kórházba az Egyesült Államokban lőtt sebek miatt

Csaknem 75 ezer 18 év alatti gyerek -és fiatalkorú került kórházba az Egyesült Államokban lőtt sebek miatt 2006 és 2014 között - áll az amerikai orvosok egyesületének hétfőn közzétett tanulmányában.
    
A Jama Pediatrics adatai szerint ez a szám évente körülbelül 8 ezer gyereket jelent.
    
A golyó okozta sebesültek és sérültek száma a tanulmány által vizsgált első években csökkenést mutatott, ám 2013-ról 2014-re újra emelkedni kezdett.
    
A sebesültek nagy része fiú volt, többségük 15 év alatti. A 18 év alattiak közül ezek szerint minden 100 ezer gyerek közül 11 kórházban köt ki a fegyverek miatt.
    
Az esetek több mint felében erőszakos bűncselekmény történt, 39 százalékuk volt baleset, 2 százalék pedig öngyilkosság. Hat százalékuk életét vesztette.
    
A tanulmány azt is megemlíti, hogy a vizsgált időtartam alatt az így megsérült gyerek -és fiatalkorúak ellátására csaknem 2,5 milliárd dollárt költöttek.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ