Cropped landscape
Külföld
Heti terror: Politikai okokból hergelik a balkáni migránstömeget
2018-10-2920:57
Összefüggés van a Balkánon feltorlódott emberáradat, illetve a németországi tartományi választások és a jövő évi európai parlamenti választások között is – hangzott el Heti terror című műsorunkban. Horváth József biztonságpolitikai szakértő úgy fogalmazott, a migránsok mögött meghúzódó fehérgallérosok egy olyan helyzetet próbálnak generálni, hogy az EU meghatározó államai rá legyenek kényszerítve a migránstömeg beengedésére, vagy pedig a határon olyan helyzet alakuljon ki, ami eszkalálódik. 
A múlt héten kiderült, egy Horvátországban menekültstátusszal rendelkező iráni származású migráns volt a felbujtója a boszniai-horvát határon történt zavargásoknak. Gantner Barnabás műsorvezető azon kérdésére, hogy miért szervez egy migráns támadást a határon Földi László biztonságpolitikai szakértő kifejtette, az egész kérdéskör három tételből áll. A szervezők a háttérben olyan civilszervezetek, amelyek nagyon közei kapcsolatokat ápolnak a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal. A boszniai-horvát határon zavargásokra felbujtó iráni migránst Földi László katonának nevezte, olyan személynek, aki a végrehajtásra alkalmas, aki „fel tudja piszkálni” az embereket lázadásra. Hozzátette: ő a rendszer egy kiválasztott alanya, akit felkészítenek arra, hogy az egész folyamat miről szól. 

A harmadik tétel a tömeg, vagyis az eszköz – amely Földi László szerint – a katonák által irányított utasításokat végrehajtja. 

Az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon jelenleg 70 ezer ember tartózkodik. Az illegális bevándorlók az utóbbi időben elsősorban Bosznia-Hercegovinán keresztül érkeznek Horvátországba, majd onnan Szlovénián át Nyugat-Európába próbálnak jutni. 

Horváth József biztonságpolitikai szakértő felhívta rá a figyelmet, az európai uniós és a német tartományi választások miatt a különböző érdekcsoportok azt szeretnék elérni, hogy az európai országok kénytelenek legyenek beengedni a migránsokat. 
Teljes adás: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Heti terror 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ