Cropped landscape
Külföld
Előjött a magyarfóbiája az USA volt budapesti nagykövetének a pittsburghi tragédia kapcsán
2018-10-2921:33
Kovács Zoltán kormányszóvivő keményen odaszólt Eleni Kounalakisnak, az Amerikai Egyesült Államok volt budapesti nagykövetének  Twitter-bejegyzésében. A politikus reagálásában szégyennek nevezte, hogy az egykori nagykövet a pittsburghi Élet Fája zsinagógában történt lövöldözést is Magyarország elleni gyűlöletkeltésre használja fel - írta a PestiSrácok.hu.
A napokban lövöldözés volt az Élet Fája zsinagógában egy csecsemő névadó ünnepségén, Pittsburgh-ben. A hatóságok azonosították a lövöldözés elkövetőjét: Robert Bowers a negyvenes éveiben jár. 
 
Minden zsidónak meg kell halnia! – kiáltotta a támadó, aki egy AR-15-ös gépkarabéllyal és két kézifegyverrel volt felszerelkezve. A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Először hét, illetve nyolc halottról szóltak az értesülések, később már tizenegy halottról és hat sebesültről. Eleni Kounalakis,  az Amerikai Egyesült Államok volt budapesti nagykövete a tragédiát meglovagolva így emlékezett meg az esetről:
Mintha egy ablakon keresztül tekinthettem volna be az antiszemitizmus egyik legsötétebb oldalába, amikor négy évig voltam Amerika budapesti nagykövete. A ma történt embertelen, ördögtől való cselekményt az Élet Fájánál muszáj elítélni, és mindannyiunknak meg kell kétszereznünk az antiszemitizmus elleni küzdelmünkbe vetett energiát
Kellő tisztelettel Eleni Kounalakis volt nagykövetnek: Szégyen, hogy minden egyes alkalmat, így ezt a tragédiát is felhasználod a magyarok elleni gyűlöletkeltés jegyében; te vagy a valaha volt legsötétebb pontja a demokraták által vezényelt diplomáciának Magyarországon.

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ