Cropped landscape
Külföld
Férfimentes hotelt nyitnak Spanyolországban
2018-10-2813:11
Mallorca nyugati partján nyitja meg a férfimentes szállodát a Som Hotels-lánc 2019 tavaszán.
Joan Enric Capellá a Som Hotels elnöke elárulta, azért döntöttek így, mert a felmérésekből rájöttek, hogy a nők nagyon örülnének egy olyan hotelnek, ami csak nekik szól.

Azt szeretnék, ha az alkalmazottak is csak nők lennének. Kérdés, hogy ez sikerül-e, hiszen nem lehet csak azért visszautasítani egy jelentkezőt, mert férfi, mivel az diszkriminációnak minősülne. A szállodában lesz úszómedence, napozóágy, pálmafa, wellness-részleg és kiemelt figyelmet fordítanak majd az egészséges ételekre valamint az egyedi atmoszférára. A háromszintes hotelben 39 szoba lesz, amelyben a fehér és a pink színek fognak dominálni.

Korábban a koppenhágai Bella Sky döntött úgy, hogy egy külön emeletet nyit a nők számára. Ez mindaddig működött, amíg két férfi panaszt nem tett diszkrimináció miatt. Aztán a hatóságok megállapították, hogy jogellenes a gyakorlat, így megszűnt a kizárólak nőknek szóló emelet.

Svédországban idén szeptemberben férfimentes fesztivált rendeztek.

Azért kíváncsiak lennénk, hogy a feministák mit sivalkodnának össze, ha egy olyan hotel nyílna, amelyben csak férfiak szállhatnak meg és csak férfiakból válogatnák össze az alkalmazottakat is.

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ