Cropped landscape
Külföld
Bakondi György: A külső határok védelme őrzi Schengen vívmányait
2018-07-1221:31
Véget kell vetni az Európába érkező tömegek ellenőrizetlen beáramlásának. Ez az egyetlen megoldás, hogy összhangba kerüljön Európa stabilitása és a segítségnyújtás - a többi között erről beszélt Bakondi György az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A külső határok védelme teszi lehetővé a schengeni vívmányok megőrzését - fogalmazott a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. 
A mostani időszak nagy kérdése, hogyan segítsen Európa a folytatásban úgy, hogy annak ne legyenek az európai lakosságra nézve olyan súlyos következményei, mint eddig. A cél stabil összhangba hozni Európa jövőjét, az emberek biztonságát a segítségnyújtással - mondta Bakondi György. 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint erre a válasz az, hogy megálljt kell parancsolni az ellenőrizetlen tömeges beáramlásnak. A külső határok védelme alapkritérium, már olyan országokban is mint Németország - tette hozzá. 

Bakondi jelezte, Horst Seehofer német belügyminiszter 63 pontból álló migrációs mestertervében nagyon sok Magyarországon már kipróbált elem szerepel. Hozzátette, a külső határok védelme teszi lehetővé a schengeni vívmányok megőrzését. Ez minden európai ország, köztük Magyarország számára is rendkívül fontos gazdasági, társadalmi és politikai érdeke – szögezte le Bakondi.
A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ