Cropped landscape
Külföld
Gyerekekkel raboltattak a migránsok Franciaországban
2018-03-2113:54
migráns, franciaország, nimes
Szerdán és csütörtökön 7 migránst vettek őrizetbe Nimes városában. A vád szerint kiskorúakat felhasználva mintegy 1500 betörést követtek el az elmúlt hónapokban a mediterrán térségben – írja a 20 Minutes.
Miután a francia rendőrség elképesztő számú betörésre és rablásra lett figyelmes Gard megyében, elindult a nyomozás, leginkább a híres Pont du Gard közelében lévő falvakban – erősítette meg Sébastien Baudoux csendőr alezredes, a területi csendőrség helyettes vezetője. Szeptember 21-én, a 8000 lakosú Vergèze-ben elkaptak egy kiskorút, majd január 21-én további kihallgatások voltak. Több kiskorút is őrizetbe vettek.

A bűnszervezet napi 10 rablásra kényszerítette a kiskorúakat,ez volt a megszabott kvóta. Ennek teljesítése nélkül nem térhettek vissza a „táborba”, ahol enni, inni kaptak. Reggelente kocsival vitták őket a falukba, városokba, ahol rabolniuk kellett. Egyszerű technikával dolgoztak: becsöngettek, és ahol nem nyitottak ajtót, oda betörtek és vittek mindent, ékszereket, pénzt, amit találtak – mondta Laurent Rougès kapitány.

A nyomozók szerint a kiskorú migránsokat szüleik párizsi migráns táborokban adták el abból a célból, hogy a mediterrán térség villanegyedeiben, lakóparkjaiban rablásokat kövessenek el, elsősorban délen, Perpignan és Cannes térségében.

A vizsgálat ezen szakaszában mintegy 1100 ékszert, 40 luxusruhát foglaltak le 150 000 euró értékben, valamint 6,5 kilogramm aranyat. A nyomozók szerint ezeket a párizsi régió hálózatának vezetői Belgiumban értékesítik.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ