Cropped landscape
Külföld
Védekezés a merényletek ellen - uniós pénzből építenek betonakadályokat
2018-03-0813:08
Hamarosan uniós forrásból lehet majd betonakadályokat építeni sétálóutcák, nevezetességek, közlekedési csomópontok és bevásárlóközpontok közelében. A cél, hogy terrortámadások esetén – ahogy az Európai Bizottság közleményében fogalmazott – a „tömeges pusztítás kockázatának” csökkentése. A nagyárosok vezetőinek brüsszeli egyeztetéséről az ECHO TV tudósítója, Velkovics Vilmos számolt be. 
Az októbertől elérhető pályázat pontos címe: Innovatív infrastruktúra fejlesztése a közterek védelmére, azok jellegének megtartásával. 

Jelenleg az Európai Bizottság épületét is betonpadnak kinéző márványtömbök védik annak érdekében, hogy ne történjen autós, vagy teherautós merénylet. 

A jövőben tehát ilyen akadályok fogják védeni az úgynevezett puha célpontokat, vagyis a lakosságot. A védelmi intézkedésre 18,5 millió eurós keretet szabadítanak fel. 
Jelenleg ilyen akadályok védi az Európai Bizottság épületét
A csomagnak van egy olyan része, ami a támadások megelőzésről beszél, s most először kimondták: a cél a dzsihadisták elleni védekezés. 
 
Tudósítónk közlése szerint a polgármesterek nemcsak gázolásos, hanem drónos támadásokra is számítanak a jövőben, amelyek ellen szintén megpróbálnak megelőzési tervet kidolgozni. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ