Cropped landscape
Külföld
Már Algériának is elege van a migránsokból
2018-03-0812:52
Algéria, illegális migráció, Abd el-Azíz Buteflíka
Abd el-Azíz Buteflíka, Algéria köztársasági elnöke felszólította az arab nemzeteket, hogy működjenek együtt az illegális migráció elleni küzdelem területén - írta az Origo a Daily Mail alapján. 
Az arab államok belügyminisztereinek találkozóján arról beszélt Abd el-Azíz Buteflíka, hogy az illegális bevándorlás aláássa a térség országainak a biztonságát és a stabilitását. Szerinte az elsokasodó problémák miatt már nem csukhatjuk be a szemünk, és nem tehetünk úgy, mintha semmi sem történt volna, írja a Daily Mail. 

További hatalmas kihívásnak nevezte az embercsempész-bandák elleni küzdelmet. Véleménye alapján az arab nemzetek, ha nem fognak össze, akkor nem tudják majd kezelni a migrációs helyzetet. Ennek érdekében határozott fellépést sürget. Régebben a Magreb-országok a tranzitállamok szerepét töltötték be Fekete-Afrika és Európa között, de mára részben befogadó országok lettek, mivel a szigorodó földközi-tengeri őrjáratok miatt egyre kevesebben próbálkoznak átkeléssel az itáliai-félsziget irányába. 

Arról nincsenek hivatalos statisztikai adatok, hogy hány szubszaharai régióból származó migráns tartózkodik Algériában, illetve azt sem tudjuk, hányan próbálkoztak átjutni Európába. A becslések szerint több százezren lehetnek. A jelenlétük mindenesetre egyre nagyobb feszültséget szül az országban. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ