Cropped landscape
Külföld
Az afgán férfi bevallotta, ő késelt Bécsben + VIDEÓ
2018-03-0809:02
Bevallotta a Bécsben letartóztatott afgán férfi, hogy ő okozott életveszélyes sérüléseket négy embernek szerda este. A bevándorló előbb egy háromtagú családra támadt rá, a házaspárt és lányukat életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították. Ugyancsak ápolják azt a csecsen férfit, akit fél órával később késelt meg a tettes. Az afgán ámokfutó tettéről mindössze annyit mondott a rendőröknek, hogy rossz hangulatban volt, saját élete miatt dühöt érzett, ezért támadt rá a négy emberre.
A szóvivői közlemény szerint a férfit azután fogták el, hogy Bécs Leopoldstadt kerületében szerda este megkéseltek egy 20 éves csecsen férfit, akit a mentők életveszélyes sérüléssel vittek kórházba. Félórával az említett támadás előtt - egy másik helyszínen, ugyanabban a kerületben késelt meg egy háromtagú osztrák családot - egy 67 éves apát, egy 56 éves anyát és 17 éves lányukat -, amelynek tagjai szintén életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A rendőrség az őrizetbe vett afgán férfinál két kést talált. 
    
Az APA hírügynökség értesülései szerint az apa még életveszélyes állapotban van, az anya és a lányuk már nem, és nincs már életveszélyben a 20 éves csecsen áldozat sem. Egy szemtanú szerint, amikor a támadó késsel támadt a családra, kiabált valamit, de ő ebből nem értett semmit. 
    
Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő közölte, hogy a késeléseket egyelőre nem tekintik terrorista cselekménynek, de még korai bármit mondani a feltételezett tettes indítékairól. Elmondta, hogy az őrizetbe vett afgán férfit a nap folyamán kihallgatták, kiderült mindkét bűncselekményt ő követte el. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó/ MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ