Cropped landscape
Külföld
Nógrádi György: Oroszország és a NATO is képes bárhol támadni
2018-03-0516:22
heti, terror, nógrádi, györgy, földi, lászló, orosz, putyin, fegyver, nyugat, európa
Vlagyimir Putyin évértékelő beszédében újfajta hadászati fegyverek kifejlesztését jelentette be. Putyin szerint sikeres volt a kísérlet minden egyes új orosz hadászati fegyverrel, és ezek olyan hatékonyak, hogy "kidobott pénznek" mondható az, amit az amerikai adófizetők zsebéből fordítottak a rakétavédelmi fegyverek fejlesztésére. A témában a Heti terror vendégei Földi László és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértők voltak.
Putyin a radarok számára láthatatlan atommeghajtású manőverező robotrepülőgépről, nagy hatótávolságú hiperszonikus rakétáról, interkontinentális ballisztikus rakétáról, illetve atomtöltettel is felszerelhető nagy hatótávolságú mélyvízi drón kifejlesztéséről beszélt.

Oroszország öngyilkosságát jelentené az, ha ő kezdeményez háborút – jelentette ki Földi László. Nógrádi György hozzátette: Oroszországnak két ereje van, a kőolaj-földgáz és a hadsereg, de az orosz gazdaság éves GPD-je annyi, mint Olaszországé. Földi László szerint ha Nyugat-Európában növelni kell a gázellátást azt csak Oroszországból tudja megtenni. Hozzátette:
ha Oroszország elpusztítja nyugatot… akkor Oroszország gyakorlatilag elpusztul akkor is, ha nincs válaszcsapás, mert az orosz gazdaság egyedül az energiahátérre épül. Ha nincs kinek eladni, nincs bevétel. Ha nincs bevétel nem tud vásárolni technológiát és tönkre megy az ország.
A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Heti terror
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ