Külföld
Soros azt hiszi, rá tudja erőltetni nézeteit a társadalmakra
2018-03-0419:29
Soros György Istent játszik – nyilatkozta egy magyar származású szociológus az egyik lengyel napilapnak. Frank Füredi kifejtette: a milliárdos szeret beavatkozni a politikába és azt hiszi, hogy rá tudja erőltetni nézeteit a társadalmakra. Közben az Európa Tanács emberi jogi biztosa a köztelevízióban a Stop Soros törvénycsomagot bírálta. 
Soros Györgyöt szívesen látják Brüsszelben, az Európai Bizottság első alelnöke korábban beismerte, hogy havonta egyeztetnek a milliárdos üzletemberrel. Az Európa Tanács jelenlegi emberi jogi biztosa pedig éveken keresztül a lettországi Soros-alapítvány programigazgatója volt. Nils Muiznieks már többször beszélt arról, hogy aggódik a Stop Soros miatt. Szerinte a törvénycsomag problémás, mert korlátozná a migrációval foglalkozó civilek munkáját. 

A kormány migrációs politikája intoleranciát és idegengyűlöletet táplál az emberek körében, és most büntetné, visszatántorítaná a civileket attól, hogy segítsék a migránsokat – jelentette ki. 

Az emberi jogi biztos szerint Magyarországnak minden migránst egyenként kell elbírálnia. Úgy véli, nem illegális átlépni egy határt és védelmet keresni. 
 
Nils Muiznieks Soros Györggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, a milliárdos semmi illegálist nem csinált, csak embereket és civil szervezeteket segített szerte Európában. 

Van azonban, aki ezzel nagyon nem ért egyet. 
Soros György Istent játszik
címmel jelent meg cikk egy lengyel napilapban. A szerző Frank Füredi magyar-zsidó szociológus professzort kérdezte a milliárdosról. Füredi szerint a bevándorláspárti üzletember kettős mércét alkalmaz, úgy gondolja, hogy olyan tekintéllyel rendelkezik, ami hiányzik másoknál, így a közéletben sem érzi magát korlátozva. A szociológus leszögezte: Soros azt hiszi, rá tudja erőltetni nézeteit a társadalmakra.

Legutóbb február elején kavart hatalmas port, amikor kiderült, hogy a milliárdos kampányt indított, hogy megakadályozza a Brexitet.

Frank Füredi szociológus professzor januárban volt Napi aktuális című műsorunk vendége. A beszélgetés a IDE KATTINTVA megtekinthető 

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ