Cover
Külföld
Tőkés László: Nem Orbán Viktort illeti a nacionalizmus vádja
2018-03-0116:53
tőkés lászló, orbán viktor, Európai Parlament
Nem illeti a nacionalizmus vádja a magyarság és Európa népeinek védelmében kiálló Orbán Viktort, a miniszterelnök a saját és Európa nemzeteit védelmezi, tehát jó patrióta és jó európai. A migránsok invázióját pártoló politikusok ellenben saját népük és polgáraik rovására cselekszenek - jelentette ki Tőkés László fideszes európai parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában csütörtökön.
A képviselő az Európai Parlament brüsszeli, kétnapos plenáris ülésének az idegengyűlölet és a nacionalizmus tárgyában folytatott vitájához fűzött véleménye szerint a szomszédos országokkal összehasonlítva Magyarországra a legkevésbé jellemző a nacionalizmus. Mint elmondta, ez sokkal inkább elmondható Romániáról, ahol nemrégen a volt kormányfő következmények nélkül akasztással fenyegette meg a magyarokat, illetve székelyeket, valamint Ukrajnáról, ahol egy hónap leforgása alatt szélsőséges nacionalisták immár másodszor intéztek terrortámadást a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székháza ellen, és ahol a kisebbségek anyanyelvhasználatát drasztikus korlátozzák. 
A migránsok emberi jogaiért aggódó, "polkorrekt" nyugati politikusoknak nem a "magyar nacionalizmustól" kellene félniük, hanem "igaz hazafiakként" a védtelen európai kisebbségeket és a saját polgáraikat fenyegető terrorveszéllyel szemben kellene fellépniük - húzta alá Tőkés László.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ