Cropped landscape
Külföld
Vargha Tamás: A V4-ek egysége a szolidaritásban van
2018-02-2820:03
Vargha Tamás, visegrádi országok, napi aktuális, honvédelem, migráció, V4
Budapesten üléseztek a V4 országok védelmi tárcáinak miniszterhelyettesei. A tanácskozás részt vevői egyetértettek abban, hogy szükséges a védelmi kiadások növelése. A négy ország védelmi miniszterhelyettesei elmondták: tárgyaltak többek között az Európai Unió védelmi dimenziójának megerősítését célzó, úgynevezett állandó strukturált együttműködésről, az Európai Védelmi Alapból finanszírozott projektekről, a jövőre ismét felálló V4-EU harccsoport előkészületeiről és a NATO új parancsnoki struktúrájáról is. A témában Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt a Napi aktuális vendége.
A V4-ek együttműködésének, szövetségének egyik nagy ereje az egymás iránt érzett szolidaritás - jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: mi is részt vettünk Észtországban a V4-ekkel együtt kiképzési feladatokban, megértvén a Balti államok biztonságának fenyegetettségét, amit ők éreznek. Ők pedig megértik a mi gondjainkat, hiszen mi a déli fenyegetésre koncentrálunk. 
Vargha Tamás elmondta, hogy Magyarország volt az első és egyetlen ország, ami a balkáni útvonal felől kerítéssel, jogi határzárral és élő erővel megvédte az Európai Uniót a több százezres bevándorlástól. Emlékeztetett: a Visegrádi négyek másik három országa volt az első, aki kiállt Magyarország mellett, amikor még egyedüliként képviselte ezt az Unióban. Ez az egység azóta is töretlen - tette hozzá.
A déli veszély nem múlt el. A Líbián és Olaszországon keresztül érkező bevándorlási hullám is aggodalomra ad okot.
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ