Cropped landscape
Külföld
Soros György megrendelésére támadja Magyarországot a német kormánytag
2018-02-2817:04
soros györgy, Helsinki Bizottság, Michael Roth
Óriási vehemenciával támadta tegnap Magyarországot Michael Roth, német szociáldemokrata politikus egy lapinterjúban. Szerinte Sorost kritikával illetni veszélyes és elfogadhatatlan. Első olvasásra is beugrik a kérdés: miért nyilatkozik ilyeneket egy német politikus? Erre Soros élcsapatának, a Helsinki Bizottságnak tagjai adták meg a választ Twitteren - írja az Origo.
Tegnap jelent meg Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkárának a Der Tagesspiegel című berlini lapnak adott, nagy port kavart nyilatkozata. A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusának gondolatait villámgyorsan átvette a hazai ellenzéki propagandamédia. Roth erősen kritizálta a Stop Soros nevű törvényjavaslatot, és sajátos meglátásait is megosztotta a lap olvasóival, szerinte a kormány kampányában Sorost zsidó finánckapitalistaként ábrázolják (erről soha szó sem volt).
Az interjúba belefért a zsarolás is, újságírói kérdésre kilátásba helyezte az EU-ban atombombának nevezett hetes cikkely életbe léptetését is Magyarország ellen. 
A beszélgetés a legnagyobb rendben zajlott, ismét kiderült, hogy a bevándorlók remek emberek, és mindenki, aki ellenzi a befogadásukat, csúnya és gonosz. A német politikus egy pillanatra sem zökkent ki az interjú során, hibátlanul szállította a Soros-paneleket. A megszokott mederben zajló párbeszédnek volt azonban egy olyan eleme, amire érdemes lehet odafigyelni: Roth Brüsszelből üzente meg a magyar kormánynak, hogy mit is kellene gondolnia Soros Györgyről, és a tevékenységéről. Ezt így fogalmazta meg a szociáldemokrata politikus: "Súlyosan veszélyes és elfogadhatatlan Soros György démonizálása"

Ha valakinek elsőre nem lenne világos, annak itt van egy pontokba szedett ismétlés:
  • Súlyosan veszélyes
  • Súlyosan elfogadhatatlan
  • Hogy valaki kritizálni meri a bevándorláspárti üzletember személyét, tevékenységét.
Kinek, minek súlyosan veszélyes és elfogadhatatlan ez?
  • Ez nem derül ki Roth nyilatkozatából.
Miért mond ilyeneket egy német politikus, miért foglalkozik pont Magyarországgal, pont az országgyűlési választás előtt?
  • Vajon miért?

A Helsinki Bizottság Brüsszelben Rothnál

Közismert, hogy van a Helsinki Bizottság, amely letette jó párszor a névjegyét Magyarországon. Ők voltak azok, akik nagy hanggal követelték a STOP Soros visszavonását, megpróbálták bedönteni a nemzeti konzultációt, és úgy jellemzően Soros Györgyöt képviselik a magyar közéletben. Ez utóbbi nem is csoda, hiszen a 87 éves milliárdos alaposan megtámogatta őket. Az álcivil szervezet munkatársai azonban nemcsak itthon, hanem külföldön is teljes erőbedobással lobbiznak Magyarország ellen.
Így volt ez február 20-án, amikor is a Helsinki Bizottság nevében Víg Dávid és Lederer András (az egykori SZDSZ ifjúsági szabadcsapatának, az Új Generációnak elnöke) Berlinben járt.
És kivel találkoztak? Akár hiszik, akár nem
  • a Soros György kritizálását súlyosan veszélyesnek és elfogadhatatlannak tartó Michael Rothtal,
  • és egyik szociáldemokrata párttársával, Frank Schwabe képviselővel.
Az első ránézésre is erős csapatot az köti össze, hogy mindketten a Helsinki kötelékében keresik a kenyerüket. A szervezet honlapján Lederer menekültügyi programmunkatársként van feltüntetve, Víg azonban nem található meg Soros-csapatának munkatársai között.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ