Cover
Külföld
Hivatalosan is bevezetnék a „harmadik nemet” Svédországban
2018-01-2411:01
Hivatalosan is elismerhetik a „harmadik nemet” Svédországban. A stockholmi kormány így könnyítene azoknak az embereknek az életén, akik sem férfiként, sem pedig nőként nem tekintenek magukra. 
Amennyiben zöld utat kapna a kezdeményezés, a transznemű állampolgárok választhatnák a „harmadik nemet”. Több parlamenti párt támogatja egy vizsgálóbizottság felállítását, amely meghatározná a „nem-semlegességet”.

Sajtóértesülések szerint ez azzal is járna, hogy a társadalombiztosítási azonosító jel kódjából törölnék azokat a számjegyeket, amelyek eddig az adott személy nemére utaltak.

A 888.hu korábban megírta: a gendersemlegesség koncepciója már egy ideje átszövi a svéd társadalom gondolatvilágát, így jöhettek létre olyan óvodák és egyéb oktatóközpontok, ahol a gyermekeket már nem „kínozzák” azzal, hogy szembesüljenek saját, azaz biológiai nemükkel.

Az Angela Merkel vezette Németországban éppen tavaly döntöttek arról, hogy bevezetik a harmadik nem anyakönyveztetését.

Bayer show című műsorunkban Bayer Zsolt is foglalkozott a hasonló témával. Munkatársunk például azt a hírt elemezte, hogy a jövőben tilos a lány szó használata egy brit lányiskolában, helyette a tanuló lesz a helyes megnevezés, így „senkinek nem sérül az érzelemvilága” Az adás IDE KATTINTVA megtekinthető. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó - 888.hu

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ