Cover
Külföld
Több mint 200 afrikai illegális bevándorló hatolt át a kerítésen Melillánál
2018-01-0620:48
marokkó, Afrika, bevándolró, illegális, határ, eu, spanyol
Kétszázkilenc, Fekete-Afrikából érkezett és Európába tartó bevándorló hatolt át a kettős kerítésen, Melilla spanyol beékelődésbe, többen – közöttük egy rendőr – megsebesültek – közölték a hatóságok.
A rendőrt egy bevándorló támadta meg a kerítés megmászásához használt horoggal, amikor az útjukat akarta állni – olvasható a közleményben. Az afrikai bevándorlók gyakran horgokkal vagy szöges talpú cipőben próbálnak meg áthatolni a falon. Négy bevándorlót kisebb sérülésekkel kórházba szállítottak. A spanyol médiában közzétett telefonos videofelvételeken látni lehetett, amint bevándorlók egy csoportja a város utcáin fut. Őket később egy befogadóállomáson helyezték el. A határt két, hat méter magas, acélkábelekkel megerősített drótkerítés védi.
Afrikai bevándorlók gyakran próbálnak meg a marokkói Melillából és Ceutából Európába jutni. A két spanyol beékelődés az egyetlen szárazföldi átjáró Afrika és az Európai Unió között. Az elmúlt években bevándorlók ezrei próbáltak meg áthatolni a 12 kilométer hosszú melillai és a 8 kilométer hosszú ceutai határon a drótkerítésen áthatolva, a tengerpart mentén úszva vagy járművekben elrejtőzve. Tavaly rekordszámú – közel 22 900 - afrikai próbált meg Spanyolországon keresztül Európába jutni a Frontexnek, az EU határőrizeti szervének adatai szerint.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ