Cover
Külföld
Keresztényeket gyilkoltak muzulmánok
2017-12-1806:29
Három iszlamista támadás is történt egy napon belül. Legalább nyolc ember meghalt egy keresztény templom elleni öngyilkos merényletben Pakisztánban. Afganisztánban tizenegy rendőrt öltek meg tálib felkelők. Afrikában, az Egyenlítőnél található Gabon-ban két dán újságíró megsebesült, amikor késsel támadt rájuk egy nigériai férfi.

Az istentisztelet alatt próbált meg behatolni két merénylő egy metodista templomba a pakisztáni Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában. Az egyik támadót a rendőrök még a bejáratnál feltartóztatták és lelőtték. A másik bejutott az épületbe, és felrobbantotta magát. 

Általában 250-en vesznek részt a vasárnapi istentiszteleten a kvettai metodista templomban. A karácsony előtt időszak miatt most több mint 400-an voltak. A különleges biztonsági intézkedéseknek köszönhető, hogy nem lett sokkal több áldozata a merényletnek. 

Az Iránnal és Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartományban az utóbbi években iszlamisták rendszeresen hajtanak végre támadásokat. 
Hasonló a helyzet a szomszédos a dél-afganisztáni Hilmend tartományban. Ott most a tálib felkelők rendőrségi ellenőrző pontokra támadtak. 

Az afrikai Gabon békés ország, most mégis terrortámadás helyszíne lett. Annak a késes támadásnak a körülményeit, amiben két dán újságíró megsebesült, nagy erőkkel vizsgálják a hatóságok. Az elkövető egy nigeri férfi. Az egyik piacon történt incidens előtt azt kiabálta, hogy Allah akbart. Az ámokfutót a helyszínen őrizetbe vették. Helyi források szerint a régóta azországban élő 53 éves gyanúsított azt mondta, hogy azért követte el a támadást, mert az amerikai elnök elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. 

A két dán újságíró az egyik amerikai ismeretterjesztő csatornának készített riportot az afrikai országban. 

ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ