Külföld
Elfogták a bejrúti brit nagykövetség dolgozójának megölésével gyanúsított férfit
2017-12-1813:00
A libanoni biztonsági erők hétfőn bejelentették, hogy elfogták a bejrúti brit nagykövetség brit állampolgárságú alkalmazottjának, Rebecca Dykesnak a meggyilkolásával gyanúsított férfit, egy libanoni taxisofőrt. 
Rebbeca Dykes holttestére egy autóút mentén leltek rá szombaton. A brit közmédia, a BBC helyi rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a nőt megfojtották. A libanoni hatóságok vizsgálatot indítottak. Dykes a nemzetközi fejlesztések minisztériumának programigazgatójaként dolgozott Bejrútban 2017 januárja óta. Egy libanoni biztonsági illetékes - nevének elhallgatását kérve - közölte, hogy a nyomozás elsődleges adatai szerint az emberölés köztörvényes bűnügy volt, nem politikai gyilkosság. 

A libanoni NNA hírügynökség jelentése szerint a gyanúsított beismerte, hogy péntek este Bejrút Gemmajze negyedében felvette a kocsijába, majd megtámadta és megölte a nőt. Az NNA szerint a rendőrség az autóúton felszerelt megfigyelőkamerák segítségével követte a kocsiját. Rebecca Dykes halála miatt részvétét fejezte ki Hugo Shorter libanoni brit nagykövet és a brit külügyminisztérium is. 

MTI

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ