Cover
Külföld
A cseh köztársasági elnök is elutasítja a kvótát
2017-12-0614:00
áder jános, csehország, kvóta
A magyar államfő - aki felesége, Herczegh Anita kíséretében kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Csehországba - kifejtette: a migrációs probléma megoldása érdekében meg kell erősíteni az európai határok védelmét, és az illegális bevándorlókat minél hamarabb vissza kell juttatni származási országukba.
"A migrációs probléma megoldása érdekében meg kell erősíteni az európai határok védelmét, az illegális bevándorlókat vissza kell toloncolni származási országukba, és az EU határain létesített hot spotokban fel kell gyorsítani a menekültkérelmek elbírálását" - foglalta össze véleményét Áder János. A magyar-cseh kapcsolatok rendkívül jók és problémamentesek minden területen, s nagyon jól alakulnak, fejlődnek a gazdasági kapcsolatok is - állapította meg a két politikus. 
Milos Zeman meggyőződése, hogy a brüsszeli bevándorlási kvóták beavatkozást jelentenek egy-egy ország belügyeibe, s a tagországok a kvóták intézményének elfogadásával elveszítenék szuverenitásukat. "A bevándorlási kvótákról hozott brüsszeli döntést a belügyekbe való beavatkozásnak tartom. Egy szuverén ország azzal, hogy nem dönthetne arról, kit fogad be és kit nem, elveszítené szuverenitását" - jelentette ki a cseh államfő az MTI tudósítójának kérdésére válaszolva.
A cseh államfő arra számít, hogy az Andrej Babis vezette leendő cseh kormány továbbra is fenntartja a kvótákat elutasító eddigi álláspontot. "Andrej Babis ezt nyilvánosan és világosan ki is jelentette" - szögezte le Zeman.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ