Cover
Külföld
További területeket vesztett az Iszlám Állam
2017-12-0411:00
iszlám állam, kurdok
Visszafoglalták a kurd milicisták a szíriai Deir-ez-Zór tartomány egy részét az Iszlám Államtól. A fegyveresek orosz és az amerikai koalíció légierejének segítségével űzték el a terroristákat az Eufrátesztől keletre fekvő térségből. Kelet-Gútában eközben többen, köztük gyerekek vesztették életüket több bombázásban.
A moszkvai védelmi tárca közlése szerint a bombázók elsősorban a terroristák szíriai erődítményeit, csapatait és páncélosait támadták. A kurd Népvédelmi Egységek közlése szerint az arab törzsek együttműködése mellett az amerikai vezetésű koalíció harci gépei is részt vettek az Eufrátesztől keletre eső területek visszafoglalására indított műveletben.
A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormányerők az Irán támogatását élvező milíciákkal eközben az Eufrátesz folyó nyugati oldalán fekvő térségekben szorították vissza a kalifátus katonáit. Szíriában nem csak az Iszlám Állam ellen viselnek harcot. A Washington által támogatott ellenzéki erők fegyveresei és az oroszbarát rezsim katonái között hat éve állandók az összecsapások.
Bár a múlt héten Damaszkusz hozzájárult, hogy tűzszünetet léptessenek életbe az elnökkel szembenálló lázadók uralta Kelet-Gútában, a térséget újabb légicsapások érték. A támadások következtében többen, köztük gyerekek vesztették életüket. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint a kormányerők és orosz gépek bombázták a falvakat. Damaszkusz és Moszkva tagadta, hogy légicsapásokat hajtott volna végre az említett területen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ