Cover
Külföld
Óriási kiesést okoz a vulkánkitörés Balin
2017-12-0408:30
bali, vulkán
Jelentősen visszaesett a turisták száma Bali szigetén az Agung vulkán miatt. Először a kitörés veszélye okozott bevételcsökkenést az indonéziai turistaparadicsomban, majd a hamufelhő miatti repülőtéri zárlat miatt érkeztek kevesebben.
Az Agung vulkán vált Bali előszámú nevezetességévé. A látványt viszont jóval kevesebben élvezhetik a helyszínen. November végén akadozott, sőt két napra le is állt a légi közlekedés a sziget nemzetközi repülőterén, ahová milliószámra ömlöttek a tengerparti pihenésre és a kulturális emlékekre kíváncsi külföldiek.
Az Agung vulkán kitörése után még csak néhány vendég lemondta a foglalását. De sokkal rosszabb lett a helyzet akkor, amikor bezárt a repülőtér, a vendégek majdnem 90 százaléka visszavonta a szobafoglalást. A sziget legmagasabb hegye, a tűzhányó, ezért a 8-10 kilométeres körzetben elrendelt kitelepítés nem csak az ott lakók életét változtatta meg átmenetileg, hanem a turisták fogadását is lehetetlenné tette.
A környék szinte teljesen kiürült, a korábban tömött strandokon alig van vendég. A sziget idegenforgalmi hivatalának vezetői a komoly bevételkiesés ellenére is bizakodnak. Állítják, ahogy a 15 évvel ezelőtt több mint 200 ember halálát okozó terrortámadás után, úgy most is felülkerekednek majd a nehézségeken. A hatalmas szigetországban viszonylag kicsinek számtó Bali csak az idén az első kilenc hónapban 4,5 millió látogatót fogadott. Ez majdnem a felét teszi ki az országba érkező 10 és fél millió külföldinek.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ