Cover
Külföld
Biztonságban vagyunk az adventi vásárokon?
2017-12-0421:00
németország, merkel, karácsony, vásár, advent
Horváth József biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV vadonatúj délutáni magazinjában, a Tudakozóban beszélt a jelenlegi németországi eseményekről. Az adventi vásárok idejét éljük, de közben Angela Merkel belebukott a migránsok korlátlan beengedésébe.
Németországban az elmúlt egy évben nagy változások történtek. A tavalyi évben elhatárolódtak attól, hogy betontömbökkel vegyék körbe a vásárokat, idén pedig az összes vásár kiemelt védelmet kap. Most már komolyabban veszik a helyzetet, de ehhez sajnos egy gázolásos merénylet kellett tavaly karácsony előtt. A biztonságpolitikai szakértő szerint az átmeneti kormány nem orvosolta mélyrehatóan a problémát. Nyilvánvalóan, egy többtonnás kamiont nem állít meg egyetlen betontömb, de a bevezető szakaszokhoz többet is elhelyeztek. Van olyan város, ahol karácsonyi csomagolással igyekeztek barátságosabbá tenni a betontömböket.
Terrorszervezetek tagjai a rendőrségben?
Számtalan amerikai film feldolgozta már, hogy valaki beépült a rendőrségbe, majd később terrorcselekményeket hajtott végre. Ha a politikai korrektség jegyebén felvesznek egy külföldit, leértékelődik azoknak a német rendőröknek a munkája, akik kemény erőfeszítésekkel jutottak be és komoly iskolai végzettséggel rendelkeznek – véli Horváth József. Ha egy terrorszervezet vagy egy szervezett bűnözői csoport beépül a rendőrségbe és információkkal rendelkezik, a belső rendvédelmi szerveztek vonatkozásában kontrolálhatatlanná válnak – mondta el a szakértő.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ