Cover
Külföld
Ünneplés a terror árnyékában
2017-12-0312:00
terror, karácsony
Megnyitotta kapuit a Németország legrégebbi és legfényesebb karácsonyi vására Nürnbergben. Decemberben az egész óváros fényárban úszik, a vásárhoz közeledve a mézeskalács és a forralt bor illata, a kivilágítás nagyon kellemes vásári hangulatot azt az érzést váltja ki az emberekből amire a karácsonyi időszakban vágynak.
Nürnbergben az első Christkindlesmarket 1628-ban rendezték meg. A nürnbergi karácsonyi vásár egyben a Nürnbergi Jézuska, a Christkind otthona is. 1969 óta minden évben egy talpig aranyszínű ruhába öltözött szőke, loknis fiatal lány nyitja meg és népszerűsíti a karácsonyi vásárt, akikkel minden héten keddtől péntekig délután 3 órakor találkozhatnak a nürnbergi Jézuskával. 
A nürnbergi vásár hangulatát beárnyékolja a 2016-os berlini merénylet. A német fővárosban tavaly rendezett karácsonyi vásáron a tömegbe hajtott egy terrorista, 12 ember halálát okozva tettével. A polgármester arra kért mindenkit, hogy a terrorveszély ellenére is látogasson el a rendezvényre. A városvezető szerint, ha félelemben élnek az emberek, azzal csak azt érik el, amit a terroristák akartak. Pénteken a Potsdami vásárt kellett kiüríteni egy gyanús csomag miatt, ami azóta ismét látogatható. A hatóságok kiemelten figyelnek az odalátogatók biztonságára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ