Cropped landscape
Belföld
Ismét bírósághoz fordult az elítélt terrorista, Ahmed H.
2019-03-3007:03
Megtámadta a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen indított perben született elsőfokú ítéletet Ahmed H., a terrorizmusért korábban elítélt szír férfi. A jó hírnév megsértése miatt indított eljárás másodfokon május 16-án folytatódik. Az Ahmed H. jogi képviseletét ellátó Bárándy Péter által jegyzett fellebbezésben arra hivatkoznak, hogy az elutasító elsőfokú végzés a bizonyítékok téves értékelésén és logikai következetlenségen alapult.
Fellebbezett Ahmed H., miután a bíróság január végén elutasította a jó hírnév megsértése miatt beadott keresetét, s a másodfokú tárgyalásra május 16-án kerül sor a Fővárosi Ítélőtáblán – értesült a Magyar Nemzet

A 2015-ös röszkei zavargásokban betöltött szerepe ­miatt terrorizmus vádjával elítélt szír férfi 2017 végén fordult a Fővárosi Törvényszékhez a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rá vonatkozó pontja miatt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen benyújtott keresetben a következő volt olvasható: 
Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték.
A szír férfi keresetében azt kifogásolta, hogy ügyében még nem született jogerős ítélet, amikor elítéltként említették. Az elsőfokú ítélet indoklásában egyebek mellett az szerepelt, hogy a nemzeti ­konzultációs kérdőív mondata kizárólag egységesen vizsgálható, külön az Ahmed H. által kifogásolt rész nem, amely anélkül említette elítéltként a szír férfit, hogy jogerős lett volna az ítélet.

A lap értesülései szerint a Bárándy Péter által képviselt férfi fellebbezése arra hivatkozik, hogy az elsőfokú bíróság szerintük a bizonyítékok téves értékelése, valamint logikai következetlenség folytán téves álláspontra jutott.

Érdemes megjegyezni, hogy a keresetlevél szerint a később jogerősen is szabadságvesztésre ítélt férfi a konzultációs ívet látva „földrengésként élte meg”, hogy a kormány elítéltként hivatkozott rá.

Mint ismert, Ahmed H. a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése után, 2015. szeptember 16-án a Röszke–Horgos közúti határátkelőhely szerb oldalán gyülekező több száz fős tömeg élére állt, s a kordon bedöntésével, az egyenruhások megtámadásával fenyegetőzött. A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, többen kövekkel dobálták meg a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. Az összecsapásokban több egyenruhás is megsérült. A terrorista év elején töltötte le szabadságvesztését, jelenleg idegenrendészeti őrizetben van, kiutasítása végrehajtására vár.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ