Cropped landscape
Belföld
Gondban Ózd jobbikos városvezetője
2019-03-3009:01
Gyilkossági ügyben tanúként járt a bíróságon Janiczak Dávid, a képviselő-testület pedig mind gyakrabban fordul szembe az ózdi polgármesterrel. A jobbikos politikus egyre többször kényszerül magyarázkodásra - írja a Magyar Hírlap
Másodjára sem sikerült elfogadtatnia az erre az évre vonatkozó útfelújítási tervet Janiczak Dávid polgármesternek az ózdi képviselő-testületben. Helyi források szerint ez előrevetíti, hogy a ciklus hátralévő részében bizonyos ügyek mentén az ellenzék, vagyis a Fidesz egyes független képviselőkkel közösen meg tudja akadályozni a városnak hátrányt okozó döntéseket. A mostani előterjesztést újfent elutasító, a polgármestert kompromisszumra kényszerítő szavazás vitájában Fürjes Pál, a Fidesz helyi frakcióvezetője azt nehezményezte, hogy a polgármester erőből próbál átvinni határozatokat, de elhangzott kifogásként az is, hogy a csomag részeként megvalósuló útfelújítások kifejezetten Janiczak ismerettségi körének ingatlanjaihoz vannak közel. A polgármester erre azt mondta, ez csak az első szakasz, és lehetetlen igazságosan kiválasztani az ebbe bekerülő útszakaszokat. 
 
Riz Gábor, a kormánypárt parlamenti képviselője a lapnak úgy nyilatkozott, az immár egy civil szervezet emblémájával kampányoló, valójában jobbikos polgármester annak idején sokat ígért, majd „keveset hozott”. Szerinte szinte semmi nem valósult meg a Janiczak által beharangozott fejlesztésekből. Ami nem is csoda, hiszen azoknak semmilyen pénzügyi alapjuk nem volt. Riz kijelentette, a településnek változásra van szüksége, és erre az őszi önkormányzati választáson esély is kínálkozik. 
 
A korábban is számos botrányba keveredő városvezető renoméjának azt sem tett jót, hogy tanúként hallgatta meg a Miskolci Járásbíróság a borsodnádasdi gyilkosság ügyében. A rendőrségi nyomozás ugyanis kiderítette: K. Csenge, a meggyilkolt tinilány és Janiczak személyesen ismerték egymást, több Messenger-üzenetet is váltottak. Egyes híresztelések szerint a kiskorú és Janiczak szeretők voltak, de a polgármester ezt tagadja. Az viszont nagy valószínűséggel állítható, hogy közeli kapcsolatban álltak. Az ózdi polgármester konkrétan ezt mondta a viszonyukról: „Csengét városi rendezvényekről ismertem, úgy láttam, egy sikeres zenei pálya előtt álló hölgy. Szerintem amit ő érzett irántam, az egy ártatlan rajongás volt, mert a 2014-es választások alatt én eléggé ismert lettem, így sok rajongóm lett.” 

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ