Cover
Belföld
"Brüsszel tudott-e arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott migránskártyát?"
2019-03-2911:33
A kormány választ vár az Európai Bizottságtól: tudott-e arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott migránskártyát - közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Hollik István azt mondta: ismert, hogy Hassan F. szír terroristavezér is kapott brüsszeli migránskártyát, ezt a terrorista ügyvédje a napokban meg is erősítette.
    
Az Európai Bizottság ennek ellenére a mai napig azt állítja - folytatta a kormányszóvivő -, hogy ezek a név nélküli migránskártyák nem veszélyesek. Szerdán Natasha Bertaud európai bizottsági szóvivő pedig továbbra is azt állította - idézte -, hogy nincsenek név nélküli migránskártyák, hiszen a kártyatulajdonosok személyazonosságát ismerik és havonta ellenőrzik is.
    
Hollik István jelezte, ha ez így van, tehát a brüsszeli bizottság valóban tudja, kiknek biztosít ilyen migránskártyákat, akkor ez egy nagyon fontos kérdést vet fel. Ezért a kormány egyenes választ vár az Európai Bizottságtól: Brüsszel tudott-e arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott migránskártyát, tehát tudomásuk volt-e arról, hogy "az Iszlám Állam hóhérát pénzelik" - fogalmazta meg a kérdést a kormányszóvivő.
    
Hangsúlyozta: az emberek is szeretnének végre tisztán látni, mert sokakat felháborít, hogy Brüsszel a migránskártyával a jelek szerint Európára törő terroristákat is pénzel.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ