Cropped landscape
Belföld
Dokumentumokkal igazolja a volt Szeviép-vezető, hogy ők újították fel az MSZP-s Ujhelyi házát
2019-03-2812:43
Dokumentumokkal igazolja a Szeviép volt vezetője, hogy ők újították fel az MSZP-s Ujhelyi István szőregi házát. A SZEVIÉP a munkáért cserébe állami megrendeléseket kapott a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején. Baranyi Sándor arról is beszélt, hogy külön kapcsolattartó intézte a felújítást. 
Baranyi Sándor a Szeviép volt vezetője a Délmagyarország napilapnak azt mondta, a szocialista politikus szőregi házát 30-40 millió forint értékben hálából újították fel, hogy Ujhelyi segítségével munkát kaphassanak a Gyurcsány és Bajnai kormányok idején. 

A Szeged-Szőregi telken álló ingatlan első részében a nagy családi ház áll. Baranyi Sándor szerint a ház mögött egy wellness-részleg található egy különálló házban: jakuzzival, úszómedencével és kondigépekkel. A Szegedma szerint Baranyi Sándor dokumentumokkal tudja igazolni, hogy milyen konstrukcióban és pontosan mennyi pénzt költöttek el a ház felújítására.

Az MSZP-s Mesterházy Attila hazugságnak nevezte a  Szeviép-vezető állításait. 

A 2010-es országgyűlési választások előtt néhány nappal Botka László és Ujhelyi István adta át a Szegedet elkerülő M43 autópálya egyik szakaszát, azt ahol Szeviép Zrt. is dolgozott. Baranyi Sándor volt Szeviép-vezető a helyi napilapnak most azt is elmondta, hogy a kivitelezést végző spanyol fővállalkozót a két szocialista politikus hozta be az országba, pedig a cégnek nem volt forgótőkéje, nem voltak eszközei sem emberei. Baranyi szerint Ujhelyi házának felújítása mellett úgy tudja, számos beruházásnál 3 százalékot kellett a cégeknek visszaosztani, abból 2 ment a központba 1 pedig abba a régióba a választási kampányra, ahol a beruházás létrejött.

A szegedi Fidesz többször is felszólította Ujhelyi Istvánt, hogy valljon színt sz ügyben.

Az ECHO TV kereste Ujhelyi Istvánt, de az adásig nem reagált megkeresésünkre. A szocialista politikus egy korábbi Facebook bejegyzésben azt írta, sem a Szeviép felemelkedésében, sem a bukásában nem volt szerepe.
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ