Cover
Belföld
Világháborús robbanótestet találtak a fővárosi Vörösmarty téren
2019-03-2516:52
Világháborús bombát találtak a fővárosi Vörösmarty téren hétfő délután - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t. A lezárás a tömegközlekedést is érinti.
Gajdos Milán elmondta, a Vörösmarty tér Deák Ferenc utca felőli részén került elő a robbanótest földmunkák során. 

A honvédség tűzszerészei jelenleg vizsgálják a robbanótestet. A munkálatok miatt a környéket mintegy 100 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik - közölte. 

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta: a tűzszerészi munkálatok miatt a József Attila utca - Bécsi utca - Petőfi Sándor utca - Március 15. tér - Apáczai Csere János utca által határolt területet zárták le. 

Emiatt a kisföldalatti (M1-es metró) helyett pótlóbusz jár a Deák Ferenc tér és az Oktogon között. 

A 15-ös és a 115-ös autóbusz terelve jár, a Boráros tér felé nem érinti a Vigadó tér és a Petőfi tér megállót, a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd felé pedig nem érinti a Szervita tér megállót. 

A BKK később azt közölte: a 2-es villamos a Vigadó tér megállón megállás nélkül áthalad. A 16-os és a 105-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti az Erzsébet tér megállót. Gajdos Milán később azt közölte: a tűzszerészek egy szovjet gyártmányú 100 kilogrammos második világháborús bombát azonosítottak. A tér kiürítése még tart. Ha a kiürítést befejezték, akkor kezdik meg a gyújtószerkezet kiszerelését.

Az ECHO TV tudósítója a 18 órai Híradóban arról tájékoztatott, a lezárás még mindig tart és egyre inkább ürítik ki a környéket is. A tűzszerészek úgy döntöttek a helyszínen hatástalanítják a bombát. 
Elszállítják a Vörösmarty téren talált bombát

Elszállítják a budapesti Vörösmarty téren talált bombát - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje hétfő este az MTI-t.

Gajdos Milán elmondta, a belvárosi építkezésen előkerült 100 kilós szovjet gyártmányú második világháborús bombából sikeresen kiszerelték a gyújtószerkezetet. 

A hatástalanított robbanóeszközt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre - közölte a kommunikációs tiszt. 

A közlekedési korlátozásokat feloldják. 

ECHO TV - A nemzet hangja / MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ