Cropped landscape
Belföld
A Mi Hazánk javaslatai az iskolai erőszak megfékezése érdekében
2019-03-2208:20
A pedagógusok részéről óriási igény van arra, hogy a konfliktuskezelésben az iskolai erőszak megelőzésében kapjanak szakmai segítséget – hívta fel rá a figyelmet Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese. A politikus közlése szerint minden második gyermek valamilyen formában elszenved vagy verbális, vagy pedig tettlegességig fajuló erőszakot az iskolában, éppen ezért a párt úgy véli, sokkal több forrást kell biztosítani az iskolai erőszak megfékezésére.
Az iskolai erőszak kérdését nem lehet teljes egészében az iskolára és a tanárokra hárítani, Dúró Dóra egyértelműnek tartja, hogy a szülők felelőssége nem megkerülhető az ilyen ügyekben. A képviselő szerint azokban a családokban, ahol a szülők nem foglalkoznak eleget a gyermekükkel, ott különösen fontos, hogy a tanárok érzékeltessék, milyen módjai vannak a konfliktuskezelésnek.

A Mi Hazánk elnökhelyettese arról is beszélt, a rendőrségnek is vannak kifejezetten fiatalkorúakat célzó programjai. Tavaly ezekre 130 millió forintot biztosított a kormányzat, ugyanakkor Dúró Dóra közlése szerint a beérkezett igények egymilliárd forintra rúgnak.

Az iskolai erőszakról legutóbb 2009-ben végzett átfogó kutatást az oktatási jogok biztosa. A független országgyűlési képviselő szerint szükség lenne egy újabb, nagy kiterjedésű országos mérésre.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ