Cover
Belföld
Súlyos vádak Ujhelyi és Botka ellen
2019-03-2006:42
A Szeviép szívességből finanszírozta Ujhelyi István szőregi házának felújítását, mert pályázatokon segített nekik a szocialista politikus és Botka László - állítja a csődbe ment cég egyik tulajdonosa.
2010. áprilisa. Az országgyűlési választások előtt néhány nappal Botka László és Újhelyi István adta át a Szegedet elkerülő M43-as autópálya egyik szakaszát, azt, ahol a Szeviép Zrt. dolgozott. Az építőipari cég volt tulajdonosa a Délmagyarország napilapnak most arról beszélt, hogy a kivitelezést végző spanyol fővállalkozó Ujhelyi Istvánon és Botka Lászlón keresztül került az országba.

Baranyi Sándor azt is elmondta, a spanyol cégnek se forgótőkéje, se eszköze, se embere nem volt. Ennek ellenére a 30 milliárdos keretösszeg csaknem 55 százalékát kapta meg, miközben valós tevékenységet nem vagy alig végzett.

Baranyi közölte , hogy nagy tenderek esetében, mint amilyen a szegedi villamostender és az M43 autópálya is volt, be volt állítva egy úgynevezett „alkotmányos költség", ami az akkori politika felé ment.

A volt Szeviép-vezér szerint 3 százalékot kellett visszaosztani, abból 2 ment a központba 1 pedig abban a régióban maradt, ahol a beruházás létrejött. Baranyi elmondta Ujhelyi István segítségét, azzal hálálták meg, hogy 30-40 millió forintból felújították a házát.

Az ECHO TV kereste Ujhelyi Istvánt, de nem értük el telefonon. A szocialista politikus egy Facebook-bejegyzésben az üggyel kapcsolatban csak azt írta sem a Szeviép felemelkedésében, sem a bukásában nem volt semmilyen szerepe. Baranyi Sándor volt Szeviép vezér telefonon annyit mondott egyelőre nem kíván nyilatkozni televíziónknak.

A teljes összeállítás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ