Cropped landscape
Belföld
Gulyás Gergely: Az EP-választások után lesz egy világos helyzet
2019-03-2020:53
Megkérdőjelezhetetlen a Fidesz jelenléte az Európai Néppárton és az európai politikán belül is – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.
A politikus hangsúlyozta, a nagyobbik kormánypártnak kevésbé érdeke a néppárti tagság, mint az Európai Néppártnak az, hogy a Fidesz a tagja maradjon a jövőben. Gulyás Gergely szerint van arra esély, hogy a választások végével kilépnek az EPP-ből.

„A választások után nem látjuk hogyan alakulnak a dolgok, a bevándorlás kérdésében semmilyen kompromisszumot nem tudunk kötni, sem a keresztény értékek tekintetében. Ha ezek veszélybe kerülnek, akkor más alternatívát kell keresni. A választások után lesz egy világos helyzet, előállhat egy olyan is, hogy nem tudunk az EPP tagja maradni” – mondta stúdiónkban.
Elárulta, hogy korábban voltak arról egyeztetések, hogy miről fog szólni a Néppárt és a Fidesz kampánya. Az összes uniós tagállamban van egy nemzeti választás, most először van olyan, hogy van egy nagy közös európai téma is, ez a bevándorlás. A tagállamok is sokan, sokféle választ adtak, sokan vannak, akik velünk értenek egyet, de a bizottság részéről még mindig nem történt változás, „talán többségbe kerülnek a bevándorlásellenes erők, ami az európai politikában is változást hozhat.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ