Cropped landscape
Belföld
Szentendréig nyújtaná az elképzelt földalatti HÉV-vonalat Óbuda polgármestere
2019-03-1907:42
10-15 évre lenne szükség ahhoz, hogy kiépüljön az az infrastruktúra, ami által le lehetne vinni a föld alá a szentendrei HÉV-et. Erről Bús Balázs óbudai polgármester beszélt az ECHO TV jó reggelt! című műsorának keddi adásában.
A szentendrei HÉV gyakorlatilag kettévágja a főváros III. kerületét, a városrészben rendszeresek a közlekedési dugók, amelyek a HÉV szintbeli kereszteződéseiből fakadnak. Bús Balázs szerint már a Demszky-éra alatt el kellett volna kezdeni a megtervezését annak, hogy miként lehet a HÉV-et lesüllyeszteni a föld alá, ugyanakkor Demszky Gábor főpolgármestersége idején Észak-Buda semmilyen figyelmet nem kapott. Hozzátette: Tarlós István főpolgármester nagy segítséget adott az óbudai fejlesztéseknek.

A főváros III. kerületének polgármestere megfontolásra érdemesnek tartja, hogy a földalatti HÉV-vonal Szentendréig nyúljon, a tetején pedig egy kerékpárosút jöjjön létre.

Nehéz Attila műsorvezető kérdésére, hogy mennyi pénzből valósulhatna meg a beruházás, Bús Balázs elmondta, több száz milliárd forintos projectről van szó, ugyanakkor mind az agglomeráció, mind pedig a közlekedés szempontjából is fontos fejlesztés lenne. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ