Cropped landscape
Belföld
Keménymag: Önmaguk hatása alá kerültek az ellenzéki politikusok
2019-03-1921:54
Önmaguk hatása alá kerültek az ellenzéki politikusok. Tordai Bence erre az egyik legjobb példa. Ráadásul az a pár száz hasonló gondolkodású ember, akiknek tetszik, amit művel, elhitetik vele, hogy jó az, amit csinál - hangzott el az ECHO TV Keménymag című műsorában. Jeszenszky Zsolt politikai hobbista szerint van létjogosultsága a politikai performansznak szökőévente egyszer. Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója úgy fogalmazott: Tordai Bence magára erőltette a trollkodós szerepet, mivel politizálni nem tud, csakhogy a trollkodáshoz ész is kell. 
Tordai Bence, aki már többször alkotott maradandót a parlamentben, március 15-én gyakorlatilag széttrollkodta az ünnepi készülődést. Aztán kigúnyolva Áder János köztársasági elnököt és Kövér László házelnököt, mint a tornasorban kikarikírozta a Parlamentből való kilépés utolsó pillanatait - vezette fel a témát Velkovics Vilmos.

Önmaguk hatása alá kerültek az ellenzéki politikusok – reagált Jezsenszky Zsolt, aki szerint Tordai Bence mindezt kimaxolta. Ezek a figurák azt gondolják, hogy jók a performanszaik. Megerősítve érzik magukat a buborékban, mivel van pár száz hasonló gondolkodású és a valóságtól teljesen távol álló rajongó, akiktől mindig sikerül lájkot kapniuk. Emiatt egyre jobban önmaguk hatása alá kerülnek - fejtette ki a politikai hobbista.
Ennek az elmegyógyintézetben van a vége – jegyezte meg.
A politikai performansznak Jeszenszky szerint van létjogosultsága. Van, amikor jól tud működni és van, aki ügyesen csinálja. Példaként hozta fel, amikor a Fidesz ellenzékben lebontotta a Parlament körüli kordont.

Úgy véli, az egy nagyon sikeres politikai performansz volt. A Fidesz érezte a közhangulatot és az emberek gondolkodását még inkább abba az irányba vitte, amerre szerette volna és amerre amúgy is ment.

Most azonban van egy elmebajos marginális kisebbség, nekik és saját maguknak játszanak. Ráadásul egyre rosszabbak ezek a performanszok, amiket túlzásba visznek - hangsúlyozta.

Dezse Balázs szerint Tordai Bence magára erőltette a trollkodós szerepet, mivel politizálni nem tud, ahogy sok más dologra sem képes. 
Csakhogy azt felejtette el, hogy a trollkodáshoz ész is kell, hogy viccesen jöjjön le - fűzte hozzá a PestiSrácok.hu újságírója. 
Vannak helyzetek, amikor a viccnek funkciója van. A március 15-ei zászlófelvonás előtt, Apáti Bence szerint nincs olyan helyzet, amikor viccelődni lehetne. Ezek olyan állami ünnepek, amelyek némi fajta emelkedettséget feltételeznek. Nem ezeken a napokon kell trollkodni, meg gúnyt űzni - mutatott rá a Magyar Nemzet főmunkatársa. 

Teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Keménymag
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ