Cropped landscape
Belföld
Választási csalás gyanúja miatt szavaz egy jobbikos képviselő mentelmi jogáról a Ház
2019-03-1806:14
A képviselők az Országgyűlés ma kezdődő kéthetes ülésének első ülésnapján dönthetnek a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztéséről, aki a legfőbb ügyész szerint megalapozottan gyanúsítható lehet választás rendje elleni bűntettel.
A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés ezúttal is 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A parlament ezután előbb megtárgyalja, majd határozatot is hozhat a jobbikos Farkas Gergely mentelmi ügyében. Polt Péter legfőbb ügyész egy választási csalás miatt indult 2018-as ügyben indítványozta az ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését.
    
A képviselőknek ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre az interpellációkra, míg az azonnali kérdéseket további egy órában tehetik fel a kormány tagjainak.
    
A Ház kedden harminchat ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentheti a tavalyi év végére visszanyúló fegyelmi ügyekben, szerdán pedig a kormány családvédelmi akciótervéhez kapcsolódó törvénymódosításokat kezdheti tárgyalni a parlament.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ