Cropped landscape
Belföld
Szánthó Miklós: Az Európai Bizottság pontról pontra valósítja meg az ENSZ migrációs paktumát
2019-03-1821:08
Amikor nem sikerül egy döntést politikai módon keresztül vinni, akkor jogászok megpróbálják javaslatként becsempészni a hivatalos dokumentumokba, ez történik az ENSZ migrációs paktumával kapcsolatban is - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A szakértő szerint az Európai Bizottság pontról pontra valósítja meg a javaslatot annak ellenére, hogy számos tagország nem fogadta el a paktumot. 
Szánthó Miklós szerint annak ellenére, hogy szakértők azt állítják, hogy az ENSZ migrációs paktuma nem lesz kötelező érvényű, egy idő után el fogják kezdeni a kötelező formális jog részévé tenni azt.
A szakértő szerint az Európai Bizottság a különböző javaslataival pontról pontra valósítja meg ezt a migrációs paktumot.

Hozzátette: a paktum része az is, hogy dekriminalizálni kell az illegális határátlépéseket. 

Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber független testülettel vizsgáltatná a jogállamiságot a tagországokban elmondta: a jogállamiság nem mérhető. Szerinte ezek a szervezetek valójában 

a liberális elveket kérnék számon a renitensnek minősített államokon.
Szánthó Miklós szerint Weber megpróbál gesztusokat tenni a zöldeknek, a baloldalnak és a liberálisoknak annak érdekében, hogy támogassák az ő bizottsági elnöki megválasztását.


Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ