Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub: Az ellenzék és sajtója nem érti, hogy korszakalkotó volt Orbán ünnepi beszéde
2019-03-1821:52
Az ellenzék és sajtója ugyan puhának tartja Orbán Viktor március 15-i beszédét, pedig valójában korszakalkotó gondolatok hangzottak el és kemény üzenetet küldött a miniszterelnök – hangzott el az ECHO TV Sajtóklub című műsorának hétfői adásában. Stefka István, a PestiSrácok lapigazgatója, Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője és Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa szerint szó sincs arról, hogy semmitmondó lett volna a kormányfő ünnepi szónoklata, hanem éppen ellenkezőleg, arra világított rá, hogy erős és öntudatos nemzetekre van szükség, olyanokra, amelyek képesek fellépni a birodalmi fenyegetésekkel szemben. Műsorvezető: Huth Gergely.
Huth Gergely szerint, akik az ellenzéki sajtóval ellentétben képes felfogni egy szöveg jelentését, azok rájöhettek, hogy a miniszterelnök ünnepi beszéde egy évtizedes politika összefoglalója volt. Bencsik András úgy látja, Orbán Viktor a beszéddel egy magasabb szintet lépett, hiszen felhívta rá a figyelmet, hogy jelenleg birodalomépítés zajlik Európában és a kormányfő a birodalmi politikával szembeállította a szabadság, a szuverenitás és a keresztény értékrenden alapuló öntudat eszméjét. 

Egy birodalomnak be kell hódolnod, hogy cserébe a hatalom részese légy, ezzel szemben az intelligens és szabad nemzetek okos szövetsége az, amiről a miniszterelnök beszélt 
– tette hozzá.

A Magyar Demokrata főszerkesztője szerint Orbán Viktor egészen egyszerűen meghirdette azt, hogy már nem pusztán a migrációról van szó, hanem a migránsok csak az eszközei annak, hogy felépüljön – ahogy fogalmazott – egy sátáni birodalom. Huth Gergely felhívta rá a figyelmet, hogy ebben a politikában a magyar kormányfő erős szövetségesre talált Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökben, hiszen a politikus megerősítette, hogy országa szintén nem kér a birodalmi törekvésekből

Az utóbbi idők legkeményebb beszédének minősítette a magyar kormányfő március 15-i felszólalását Stefka István. A PestiSrácok lapigazgatója nagyon fontosnak nevezte, hogy Orbán Viktor rámutatott, az Európai Néppártot beszippantotta a liberalizmus fagyos lehelete, vagyis eretnekséget látnak mindenhol, ahol nem az történik, amit ők akarnak. 
Stefka István egyértelműnek tartja, hogy Soros György a hatalmával nagy erőket képes megmozgatni és a magyar kormány a plakátkampányával – ahogy fogalmazott – totálisan telibe talált és ezért akarják „part szélére tolni a Fideszt”. 

Orbán Viktor a beszédében megismételte azokat az érveket, amelyeket a Manfred Weberrel folytatott vitája során már egyszer elmondott, hogy sok mindenből lehet engedni, de Európa keresztény jövőjéből és a bevándorlással kapcsolatos ügyekből biztosan nem 
– erről már Szentesi Zöldi László beszélt. A Magyar Demokrata főmunkatársa szerint a nyugodt erő pozíciójából beszélt Orbán Viktor, hiszen az Európai Néppártban maradás is jó, valamint az is, ha új lappal kell elindulni. 

Teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ