Cropped landscape
Belföld
Orbán Balázs: A teljes ellenzék az európai birodalom gondolatát képviseli
2019-03-1820:17
A hazai ellenzék egységesen felsorakozott az európai birodalmi eszmény mellett, a parlament hétfői ülésén elhangzott ellenzéki felszólalások is ezt tükrözik - jelentette ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint a nemzeti szuverenitást egyedül a kormány és a kormánypártok képviselik, az ellenzék pedig egyre nyíltabban képviseli a bevándorláspárti politikát. 
Orbán Balázs szerint a parlamenti viták által egyre jobban kijönnek azok a filozófiai különbségek a kormány és az ellenzéki pártok között, amelyek Európa és Magyarország jövőjével kapcsolatban meghatározóak.

Kiemelte: 

Dobrev Klára nyíltan elmondta, hogy ők nem hisznek a nemzetállamokban. Az ellenzéki pártok egyike sem jelezte, hogy ezzel bármiféle problémája lenne, és március 15-én is egy színpadon ünnepeltek/tüntettek a DK képviselőivel. 
A politikus szerint a választói felhatalmazás előírja, hogy a kormány ne engedjen a migráció megállítása, a keresztény kultúra és a határok védelme kérdésében. Mint mondta: 

az ellenzéki pártokra sosem lehetett ebben a küzdelemben számítani.
Orbán Balázs szerint a Jobbiknak nincs következetes álláspontja, egyszer a nemzeti érdeket védelmező pártként próbál viselkedni, de amikor szavazásra kerül a sor a brüsszeli logika képviselőivé válnak, ugyanúgy, ahogy a balliberális pártok.


Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ