Cropped landscape
Belföld
Orbán Balázs: A Jobbik hatalmi érdekből feladta az elveit
2019-03-1815:35
A magyar kormány tudja mit szeretne, nem akar illegális migránsokat Magyarországra – így reagált a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Orbán Balázs hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben arra, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetőjének fel szólalására reagálva. A politikus emlékeztetett: a Jobbik a DK-val ünnepelt együtt a hétvégén, vagyis hatalmi érdekből feladta azokat az elveket, amelyeket eredetileg vallott az EU jövőjéről, és egy olyan párt oldalára állt, amely Magyarországot, mint nemzetállamot meg szeretné szüntetni.
Gyöngyösi Márton arról beszélt, hogy az EP-választásnak soha nem látott tétje lesz, ugyanis az a kérdés, megengedik-e Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy kivezesse Magyarországot az európai országok közösségekből. Úgy vélte, Orbán Viktor a saját szövetségeseibe is beleköt, és most ők hátat fordítanak neki az Európai Néppártban).
 
Gyöngyösi Márton szerint Orbán Viktor évek óta fel akarja küzdeni magát az európai porondra és most keresi a helyét. Nem érdekes, mi történik a Fidesszel és Orbán Viktorral, de az fontos, hogy a mindenkori kormánypárt olyan pártcsaládban találja meg a helyét, ahol a magyar nemzeti érdekeket hatékonyan lehet képviselni, és ezt olyan képviselőcsoportban lehet megtenni, amely nagy presztízzsel bír - mondta.
     
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: az EP-választásnak valóban soha nem látott tétje van, és ez a bevándorlás kérdése, amely a 21. század európai sorskérdése, Magyarországnak is a legfontosabb ügy. Ehhez kapcsolódik Európa jövőjének kérdése, amelyre két koncepció létezik: a nemzetek szövetségének és a föderatív európai egyesült államoknak a koncepciója - mutatott rá.
     
Úgy látja, e kérdésben nem számíthatnak a Jobbik támogatására, és a párt saját szavazói sem tudják pontosan, mit képvisel a Jobbik.
ECHO TV - A nemzet hangja - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ