Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor alaposan helyretette Jakab Pétert
2019-03-1817:52
Kommunistának nevezte a miniszterelnököt a jobbikos Jakab Péter az azonnali kérdések órájában. A politikus emellett azt mondta, hogy a kormányfő a politikai pályája végéhez közeledik. Válaszában a miniszterelnök kijelentette: ez egy olyan szakma, ahol az ember pályájáról a választópolgárok döntenek. 
Rákosi Mátyás mondta azt, hogy az ellenzékkel nem vitatkozni kell, az ellenzékkel nem egyeztetni kell, az ellenzékkel le kell számolni. És ön pontosan ezt teszi. Az ellenzéki pártokat a pártállami számvevőszékkel, az ellenzéki képviselőket pedig Kövér elvtárssal akarja kivéreztetni – jelentette ki Jakab Péter.

A kormányfő válaszában kifejtette: a politikusok pályájáról a választópolgárok döntenek.

Az MSZP frakcióvezetője szerint a kormány különbséget tesz a magyar gyerekek között. Tóth Bertalan szerint a családvédelmi akcióterv csak egy szűk réteget érint. Válaszában Orbán Viktor leszögezte: számít a szocialisták szavazataira a javaslattal kapcsolatban.

Bár lehet, hogy Önök nem elégedettek mindazzal, amit teszünk, de ha találnak benne jót, akkor mégis csak arra szeretném önöket kérni, hogy támogassák azt a családvédelmi akciótervet, amit előterjesztettünk, és amit éppen most vitat meg a tisztelt ház. Számítok a szocialista párt szavazataira is, csináljunk a család kérdéséből nemzeti ügyet 
– jelentette ki a kormányfő.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a miniszterelnök Oroszországgal való kapcsolatáról kérdezett. A kormányfő ugyanakkor kiemelte, a szovjetek és az oroszok barátja nem a polgári oldalon keresendő, hanem a másik oldalon, tehát ha szovjet titkosszolgálatok, vagy orosz titkosszolgálatokról szeretne mélyebb tudásra szeretne szert tenni, akkor ne nekem tegyen fel kérdéseket, hanem azoknak, akikkel ma szövetségben van.

Orbán Viktor hozzátette: 

a kormány továbbra is a magyarok érdekeit képviseli Európában.
ECHO TV – A nemzet hangja- Híradó
ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ