Cropped landscape
Belföld
Gémesiék csatlakoztak Verhofstadt liberálisaihoz
2019-03-1806:45
A Gémesi György által vezetett Új Kezdet párt február 8-án, a spanyolországi Bilbaóban csatlakozott az európai liberális frakcióhoz tartozó pártcsaládhoz, nevezetesen az Európai Demokrata Párthoz (EDP) – értesült a Magyar Nemzet. A kézfogó tényénél már csak az érdekesebb, hogy azt a párt lényegében elhallgatta a széles nyilvánosság, illetve saját szimpatizánsai elől is.
Gémesi György a csatlakozás napján csupán annyit közölt közösségi oldalán, hogy egy „konferencia” miatt tartózkodik Bilbaóban, és a város fejlődését dicsérte. Az Új Kezdet közösségi oldalán pedig semmiféle információ, még csak utalás sincs a nagy eseményről. Mindössze a párt honlapján, rákeresés után található egyetlen száraz mondat arról, hogy az EDP teljes jogú tagja lettek.

Ismert: az EDP az európai liberálisokkal, az ALDE párttal alkot egy frakciót az EP-ben, Guy Verhofstadt vezetésével. Verhofstadt Magyarország elleni heves kirohanásai mellett a legális migrációért és az Európai Egyesült Államok megvalósításáért küzdő politikusként ismert – a témáról egyenesen könyvet írt –, és többször személyesen is találkozott Soros Györggyel.

Az európai liberálisok brüsszeli frakciója a bevándorláspárti javaslatairól, többek között a betelepítési kvóták és a bevándorlásellenes országok megbüntetés célzó kezdeményezések támogatásáról vált ismertté az elmúlt években. Az ALDE jelenleg a negyedik legnagyobb frakció Brüsszelben, 68 képviselőt ad a 751 fős Európai Parlamentben, legtöbb képviselőjük szerepel a Soros-alapítvány megbízható szövetségeseinek listáján.

A hajdan az MDF-ben politizáló Gémesi György többször is a bevándorlás mellett foglalt állást, Gödöllő vezetőjeként ő az egyetlen polgármester az országban, aki háromszor is megakadályozta a kötelező betelepítési kvóta elleni önkormányzati határozat elfogadását.

Történt mindez úgy, hogy a gödöllői polgárok a 2016-os kötelező betelepítési kvótákról szóló népszavazáson az országos átlagnál nagyobb arányban utasították el a migránsok elosztásának tervét.

A Magyar Nemzet szerette volna megtudni, hogy az Új Kezdet miért nem verte nagy dobra az EDP-hez való csatlakozását, de Gémesit lapzártáig hiába keresték.

Magyar Nemzet 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ